Spelberoende

Spelberoende

Läste lite om spelberoende på nätet.

Spelberoende är ett sedan länge känt fenomen. Det räknas som ett psykiatriskt tillstånd på liknande sätt som alkohol- och narkotikaberoende. Bland manliga ungdomar och unga vuxna som spelar har tio procent spelproblem eller är beroende. Det är betydligt vanligare att män har problem med sitt spelande. Synd att man är man då, eller hur. Fast kanske hade hamnat här även om jag varit en kvinna.

Läste bland annat detta:

”Den som är spelberoende kan inte längre kontrollera sitt spelande och spelandet påverkar hela den beroendes liv: relationer, ekonomi och arbete. Spelandet och jakten på pengar till spel dominerar tillvaron och den som är spelberoende löper risk att hamna i brottslighet för att skaffa fram pengar till skulder eller för att spela mer.”

Jag har inte hamnat i brottslighet, men jag vet att det påverkar mycket…jagt har stannat hemma från jobbet bara för att spela…det är ju helt sjukt!

Något annat jag även läste, som jag känner igen mig i är detta:

”Faktum är att den spelberoende ofta resonerar som så att det enda sättet att skaffa pengar för att betala skulder är att spela mer. Ibland är detta en lyckosam strategi då alla spelare vinner pengar då och då. Tyvärr brukar den spelberoende inte sluta spela när han eller hon vunnit tillräckligt med pengar för att betala skulderna, utan det slutar oftast med att vinsten spelas bort.”

Hur många gånger har jag inte förbannat mig själv, när jag spelat bort det jag vunnit…:(

 

Jag måste ha hjälp!

spelberoende_2010

Annonser
Standard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s